E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
10 Nov 2013 22:47
Forfatter
David Wilkerson

Det er på høje tid, at tale imod den Hollywood-hellighed og show business frelse som nu har inficeret Guds hus. Hvor må det bedrøve Guds hjerte, at se så mange, som kalder sig kristne, fordærve og tilsmudse sig selv ved djævelens bord. Der er en cancerknude af verdslighed som vokser i menigheden.

Gud har ikke kaldet mig til at rense menigheden. Jeg er ikke en super-troende som gør mig til doms over andre som ikke lever op til min personlige standard. Jeg er kun en almindelig simpel kristen, som er forfærdet over al den krukkede vellystighed og verdslige indflydelse som kryber ind i menigheden. Tiden er inde til at dømme en retfærdig dom og afsløre alt ugudeligheden, som er en hån mod alt hvad der er helligt. Og må Gud hjælpe mig med at gøre det i kærlighed og uden at gøre nogle bestemte personer eller grupper ondt med vilje.

Lad mig begynde med at minde os alle om hvad Gud befaler os, som hævder at være født på ny. Guds Ord befaler os at "bryde ud" og "komme væk" fra denne verdens ånd.

"Træk ikke på samme hammel som de vantro! For hvad har retfærdighed med lovløshed at gøre, eller hvad har lys til fælles med mørke? Hvordan kan Kristus og Beliar stemme overens, eller hvordan kan en troende have lod og del med en vantro? Hvilken sammenhæng er der mellem Guds tempel og afguderne? For det er os, der er den levende Guds tempel, som Gud også har sagt: »Jeg vil bo og vandre midt iblandt dem; jeg vil være deres Gud, og de skal være mit folk.« Derfor: »Drag bort fra dem, og skil jer ud, siger Herren, og rør ikke ved noget urent! Så vil jeg tage imod jer." (2. Kor. 6, 14-17).

Der er karismatiske kristne som hævder at være fyldt med Helligånden, som stadigvæk drikker deres øl, vin og Whisky. Tungen, som taler "alle himmelske sprog", er badet i alkohol og indhyllet i røg. Rygning er en nedbrydende vane, men mange kristne nægter stadigvæk at aflægge denne vane. Drikkeri blandt "kristne" er ødelæggende for mange unge mennesker, som er forvirrede over dobbeltmoralen. Min Bibel siger:

"Mine kære, skal vi rense os selv for alt snavs på krop og ånd og være hellige i gudsfrygt." (2. Kor. 7, 1).

Hashrygende, pillemisbrugene teenagers kommer til mig med dette spørgsmål: "Hvordan kan disse mennesker, som ryger cigaretter og drikker alkohol være nedsættende overfor at ryge hash og spise piller? De har deres egne vaner og de er lige så slemme. De er de værste hyklere. Få dem til at se på sig selv, før du prædiker for os om at vi skal bryde med vores vaner."

Det, som bekymrer mig mest, er den dårlige indflydelse.

Dokumenttype
Forkyndelse
"dagens by 25-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Kolding

Koldings våben.pngKolding er en fjordby og købstad i Sydjylland og er med sine 58.021 indbyggere Danmarks 7. største by. Kolding er i dag hovedby i Kolding Kommune og hører under Region Syddanmark.

Byen er sandsynligvis opstået i sidste halvdel af 1100-tallet. I middelalderen blev byen ramt af flere krige og pest, hvilket bevirkede en tilbagegang i indbyggertal og handel, men siden slutningen af 1800-tallet har byen gennemgående haft fremgang og er i dag en driftig handels- og erhvervsby i Trekantområdet.

Pga. byens centrale placering i Danmark har handel og eksport gennem tiderne været betydende for byens udvikling og Kolding Å var i mange år toldgrænsen mellem Kongeriget og hertugdømmerne sydpå. Denne handel er først foregået via landevej og skib, og senere også via jernbanen.

Nord for Kolding Å ligger Slotsbanken med byens vartegn, kongeslottet Koldinghus, der blev bygget som kongerigets beskyttelse af den sydlige grænse. De kongeliges ophold på slottet, har været betydende for byen, da det kastede glans over byen og gav arbejde til indbyggerne. De mest betydende kongelige var nok Christian 3. og hans hustru Dronning Dorothea i 1500-talletChristian 4. i starten af 1600-tallet og Frederik 4. i starten af 1700-tallet.

Kolding ses første gang på skrift første gang i Kong Valdemars Jordebog fra 1231 og her benyttes navnet Kaldyng. Et segl på et brev fra bystyret i slutningen af 1200-tallet, har indskriften "SIGILLUM SANCTI KANVTI DE KALDING" og et andet segl fra 1421; "S'CIWITATIS IN KAALDYNG", men i begyndelsen af 1300-tallet vinder stavemåden Kolding/Colding dog frem og Kolding bliver senere den mest brugte.

Der har været fremført forskellige forklaringer på ordets betydning og stednavneforskerne mener i dag, at Kolding betyder “den kolde å".Navnet Kolding er afledt afadjektivet kald, kold, tilføjet endelsen ung med betydningen ‘det kolde vand eller den kolde å', som må hentyde til åen eller fjorden.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Menneskehedens største privilegium er så indlysende og lige til, at vi fuldstændig overser det: "at tale med vores himmelske Far, hele universets mægtige skaber, hvor som helst og når som helst vi vil". Selve samværet er berigelsen i sig selv, kimen til selve livet, kærlighedens fællesskab!
Jan Nordmand Andersen