E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
02 Apr 2014 01:49


Elul er en måned i den jødiske kalender, som ligger omkring vor kalenders september måned. 29. er en dato, som har grundlæggende betydning for USAs økonomi, som du vil kunne læse i blogindlægget "The Harbinger".
5775 er årstallet i den jødiske kalender, og i sammenhæng med vor kalender, er det i 2015. Så den 29. Elul 5775 svarer til vores 13. september 2015.

29. Elul 5775 er af rabbi Jonathan Cahn profeteret til at USAs økonomi vil lide det langt mest fatale knæk nogensinde.

29. Elul 5775 svarer til "nytårsaftensdag" i vores terminologi. Det er årets sidste dag og kaldes: Erev Rosh Hashanah. Næste dag er det 1. Tishrei 5776, som altså er Rosh Hashanah - Nytårsdag.

29. Elul 5775 er også indledningen på det jødiske Jubelår. Hvert 50. år skal al indstiftet gæld i Israel eftergives. Dette kaldes Jubelåret.

Rosh Hashanah er dagen hvor jøderne blæser i shofars. 3 x 33 gange i forskellige sekvenser. Herefter blæses gang nummer 100. Et kraftigt blæs, som kaldes: Guds basun. Guds basun er signalet til bortrykkelsen.

1. Thess. 4 v.16-17
"For Herren selv vil, når befalingen lyder, når ærkeenglen kalder og GUDS BASUN GJALDER, stig ned fra himlen og de, der er døde i Kristus, skal opstå først. Så skal vi, der lever og endnu er her, RYKKES BORT i skyerne sammen med dem for at møde Herren i luften, og så skal vi altid være sammen med Herren."

Rosh Hashanah er, som nævnt i tidligere blog-indlæg, også den helligdag jøderne kalder: "Dagen og timen som ingen kender".

Emner
De sidste tider
"dagens by 25-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Kolding

Koldings våben.pngKolding er en fjordby og købstad i Sydjylland og er med sine 58.021 indbyggere Danmarks 7. største by. Kolding er i dag hovedby i Kolding Kommune og hører under Region Syddanmark.

Byen er sandsynligvis opstået i sidste halvdel af 1100-tallet. I middelalderen blev byen ramt af flere krige og pest, hvilket bevirkede en tilbagegang i indbyggertal og handel, men siden slutningen af 1800-tallet har byen gennemgående haft fremgang og er i dag en driftig handels- og erhvervsby i Trekantområdet.

Pga. byens centrale placering i Danmark har handel og eksport gennem tiderne været betydende for byens udvikling og Kolding Å var i mange år toldgrænsen mellem Kongeriget og hertugdømmerne sydpå. Denne handel er først foregået via landevej og skib, og senere også via jernbanen.

Nord for Kolding Å ligger Slotsbanken med byens vartegn, kongeslottet Koldinghus, der blev bygget som kongerigets beskyttelse af den sydlige grænse. De kongeliges ophold på slottet, har været betydende for byen, da det kastede glans over byen og gav arbejde til indbyggerne. De mest betydende kongelige var nok Christian 3. og hans hustru Dronning Dorothea i 1500-talletChristian 4. i starten af 1600-tallet og Frederik 4. i starten af 1700-tallet.

Kolding ses første gang på skrift første gang i Kong Valdemars Jordebog fra 1231 og her benyttes navnet Kaldyng. Et segl på et brev fra bystyret i slutningen af 1200-tallet, har indskriften "SIGILLUM SANCTI KANVTI DE KALDING" og et andet segl fra 1421; "S'CIWITATIS IN KAALDYNG", men i begyndelsen af 1300-tallet vinder stavemåden Kolding/Colding dog frem og Kolding bliver senere den mest brugte.

Der har været fremført forskellige forklaringer på ordets betydning og stednavneforskerne mener i dag, at Kolding betyder “den kolde å".Navnet Kolding er afledt afadjektivet kald, kold, tilføjet endelsen ung med betydningen ‘det kolde vand eller den kolde å', som må hentyde til åen eller fjorden.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Vores største sejre bliver vundet på vores knæ og med tomme maver.
Julio C. Ruibal