E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
27 Feb 2013 21:58

Per Haakonsen: En ny tid for Israel, Lunde forlag 2002

Forfatteren

Per HaakonsenPer Haakonsen er født i Bergen i 1942. Han er magister i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet både i Forsvarsdepartementet, Landbruksdepartementet og i kommunal forvaltning. De siste tolv årene i yrkesaktiv tjeneste var han kontorsjef ved Norges Landbrukshøgskole. Han er nå forfatter og foredragsholder på heltid. I 2006 utga han bokenIsrael Guds folk (Sambåndet forlag). Denne er fremdeles å få kjøpt.

Boken

Per Haakonsen - En ny tid for IsraelOver 50 år siden er gått siden staten Israel ble opprettet. Mange kristne ser dette som en oppfyllelse av en rekke profetier i Det gamle testamentet. Andre har avvist at jødene fortsatt er Guds utvalgte folk. Forfatteren av denne boken kjenner Israels situasjon, både politisk og åndelig. Ikke minst kjenner han sin Bibel og de mange tekstene som handler om Israels folk og land. En ny tid for Israel berører en rekke interessante temaer når det gjelder jødene og deres land Israel. 

Johannes Kleppa, redaktør i Dagen.

Hent/læs bogen gratis 
Dersom du har problemer med å få frem boken trenger du Adobe Reader.

Emner
Israel
"dagens by 25-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Kolding

Koldings våben.pngKolding er en fjordby og købstad i Sydjylland og er med sine 58.021 indbyggere Danmarks 7. største by. Kolding er i dag hovedby i Kolding Kommune og hører under Region Syddanmark.

Byen er sandsynligvis opstået i sidste halvdel af 1100-tallet. I middelalderen blev byen ramt af flere krige og pest, hvilket bevirkede en tilbagegang i indbyggertal og handel, men siden slutningen af 1800-tallet har byen gennemgående haft fremgang og er i dag en driftig handels- og erhvervsby i Trekantområdet.

Pga. byens centrale placering i Danmark har handel og eksport gennem tiderne været betydende for byens udvikling og Kolding Å var i mange år toldgrænsen mellem Kongeriget og hertugdømmerne sydpå. Denne handel er først foregået via landevej og skib, og senere også via jernbanen.

Nord for Kolding Å ligger Slotsbanken med byens vartegn, kongeslottet Koldinghus, der blev bygget som kongerigets beskyttelse af den sydlige grænse. De kongeliges ophold på slottet, har været betydende for byen, da det kastede glans over byen og gav arbejde til indbyggerne. De mest betydende kongelige var nok Christian 3. og hans hustru Dronning Dorothea i 1500-talletChristian 4. i starten af 1600-tallet og Frederik 4. i starten af 1700-tallet.

Kolding ses første gang på skrift første gang i Kong Valdemars Jordebog fra 1231 og her benyttes navnet Kaldyng. Et segl på et brev fra bystyret i slutningen af 1200-tallet, har indskriften "SIGILLUM SANCTI KANVTI DE KALDING" og et andet segl fra 1421; "S'CIWITATIS IN KAALDYNG", men i begyndelsen af 1300-tallet vinder stavemåden Kolding/Colding dog frem og Kolding bliver senere den mest brugte.

Der har været fremført forskellige forklaringer på ordets betydning og stednavneforskerne mener i dag, at Kolding betyder “den kolde å".Navnet Kolding er afledt afadjektivet kald, kold, tilføjet endelsen ung med betydningen ‘det kolde vand eller den kolde å', som må hentyde til åen eller fjorden.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Bønnens magt kan måske ikke bevises, men én ting ved jeg: Når jeg beder, sker der "tilfældigheder". Men når jeg undlader at bede, så sker disse "tilfældigheder" ikke.
frit efter Dan Hayes