E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
02 Mar 2013 19:09
Forfatter
John MacArthur

Hvornår bør man forlade sin kirke?

Fra  Gracetoyou.org
Af John MacArthur.
Udskriv som pdf-fil r  

At forlade en kirke bør der aldrig tages let på. Der er for mange mennesker, der dropper en kirke af uvæsentlige grunde.

Forkærlighed for enkelt-emner og uenighed herom er aldrig en god grund til at melde sig ud af en sund, bibeltro kirke. De kristne bliver formanet til at respektere, efterkomme og adlyde de, som Gud har placeret i lederstillinger i deres kirke (Hebr.13:7 og 17).

Imidlertid er der tider, hvor det bliver nødvendigt at forlade en kirke for sin egen samvittigheds skyld, eller af pligt til at lyde Gud mere end mennesker. Sådanne omstændigheder vil typisk indbefatte følgende:

1. Hvis vranglære angående en fundamental sandhed bliver lært fra talerstolen (Gal.1:7-9).

2. Hvis lederne af kirken tolererer alvorlig vildfarende lære fra nogen, som er blevet givet lære-autoritet i fællesskabet (Rom.16:17).

3. Hvis kirken er karakteriseret ved en tankeløs tilsidesættelse af Skriften, så som vægring ved at tugte mennesker, der synder åbenlyst (1. Kor.5:1-7).

4. Hvis et ugudeligt liv tolereres i kirken (1. Kor.5:9-11).

5. Hvis denne kirke er alvorligt ude af trit med det bibelske mønster for Kirken (2. Thess. 3:6 og 14).

6. Hvis kirken er mærket af groft hykleri, som låner røst til bibelsk kristendom, men nægter at anerkende dens sande kraft (2. Tim. 3:5).

Dette antyder ikke, at det er de eneste omstændigheder, under hvilke folk har lov til at forlade en kirke. Der er bestemt ikke noget galt i at flytte sit medlemskab ene og alene fordi, en anden kirke tilbyder en bedre forkyndelse eller større muligheder for vækst og tjeneste.

Men de, der flytter deres medlemskab af sådanne grunde, bør tage enormt vare på ikke at så splid i den kirke, de forlader. Og en sådan bevægelse bør foretages med måde. Medlemskab i en kirke er en binding, som bør tages alvorligt.
Source  here.
---------------------
Der tages forbehold for forskellene imellem amerikansk og dansk kirke- og menighedsstruktur (tilf. red.)
---------------------
Oversæt. Lis J.
---------------------
© 1969-2009. Grace to You. All rights reserved.
Emner
Ny-testamentlige menigheder
"dagens by 25-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Kolding

Koldings våben.pngKolding er en fjordby og købstad i Sydjylland og er med sine 58.021 indbyggere Danmarks 7. største by. Kolding er i dag hovedby i Kolding Kommune og hører under Region Syddanmark.

Byen er sandsynligvis opstået i sidste halvdel af 1100-tallet. I middelalderen blev byen ramt af flere krige og pest, hvilket bevirkede en tilbagegang i indbyggertal og handel, men siden slutningen af 1800-tallet har byen gennemgående haft fremgang og er i dag en driftig handels- og erhvervsby i Trekantområdet.

Pga. byens centrale placering i Danmark har handel og eksport gennem tiderne været betydende for byens udvikling og Kolding Å var i mange år toldgrænsen mellem Kongeriget og hertugdømmerne sydpå. Denne handel er først foregået via landevej og skib, og senere også via jernbanen.

Nord for Kolding Å ligger Slotsbanken med byens vartegn, kongeslottet Koldinghus, der blev bygget som kongerigets beskyttelse af den sydlige grænse. De kongeliges ophold på slottet, har været betydende for byen, da det kastede glans over byen og gav arbejde til indbyggerne. De mest betydende kongelige var nok Christian 3. og hans hustru Dronning Dorothea i 1500-talletChristian 4. i starten af 1600-tallet og Frederik 4. i starten af 1700-tallet.

Kolding ses første gang på skrift første gang i Kong Valdemars Jordebog fra 1231 og her benyttes navnet Kaldyng. Et segl på et brev fra bystyret i slutningen af 1200-tallet, har indskriften "SIGILLUM SANCTI KANVTI DE KALDING" og et andet segl fra 1421; "S'CIWITATIS IN KAALDYNG", men i begyndelsen af 1300-tallet vinder stavemåden Kolding/Colding dog frem og Kolding bliver senere den mest brugte.

Der har været fremført forskellige forklaringer på ordets betydning og stednavneforskerne mener i dag, at Kolding betyder “den kolde å".Navnet Kolding er afledt afadjektivet kald, kold, tilføjet endelsen ung med betydningen ‘det kolde vand eller den kolde å', som må hentyde til åen eller fjorden.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Det er muligt at bevæge mennesker ved Guds kraft, blot ved at bede for dem.
Hudson Taylor